donderdag 25 november 2021

Boerderijklassen donderdag namiddag

 Deze namiddag volgden wij de les van koe tot melkproducten. Het derde leerjaar mocht eerst zelf een potje choco maken, dit komt morgen met de kinderen mee naar huis om thuis te proeven. Daarna keken wij in een filmpje hoe de koeien tegenwoordig gemolken worden in een melkcarroussel of melkrobot. Om zoveel mogelijk écht te beleven gingen we dan kijken naar de koeien hier op de boerderij. We leerden dat enkel moederdieren melk geven, dat een koe 4  magen heeft en een herkauwer is. We probeerden een nepkoe te melken aangezien de koeien op de boerderij geen kalfje gekregen hebben. 

Na nog even buiten spelen en een gezellig zang-moment kregen we weer een lekkere broodmaaltijd met gekookte eitjes. Na even rust en voorbereidingstijd was het dan al tijd voor onze bonte avond! Iedereen genoot van het opvoeren van hun show en van het kijken naar de show. Om de fijne avond af te sluiten gooide we allemaal nog even onze dansbenen los. Een prachtige afsluiter van onze laatste avond op boerderijklassen! 

Alle kindjes liggen alweer heerlijk te snurken in hun bedje, klaar voor nog een laatste voormiddag in het kippenhok morgen en het klaarmaken van het dierenbuffet voor enkele dieren! Tot morgen allemaal :) 


Choco maken:


  


             



 
 
 
Op ontdekking in de koeienstal en bij de koeien in de weide: 
 
 
   


   

 
 
 
 
 
De artiesten van onze Bonte avond:
 

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je fijne feedback!